Elektromos kisbusz

Elektromos kisbusz

A fő helyi tömegközlekedési eszköz egy elektromos kisbusz, amely munkanapokon reggel és délután menetrendszerűen közlekedik a két településrész között, és ingyenesen igénybevehető.

A kisbuszt Szigetmonostor Község Önkormányzata a Pásztor-révnél működő elektromos kishajóval együtt a Klímapark projekt keretében, az Európai Unió támogatásával szerezte be.

Az elektromos kisbusz menetrendje:

Az elektromos kisbusz menetrendje

(2023. május 1.)

 

Kompok és révek

Kompok és révek

Szigetmonostor-Horány településről, Magyarországon egyedülálló módon, négy helyen is át lehet kelni a Dunán a szárazföldre. A Szentendre és Leányfalu határánál lévő Határcsárdától, illetve Horány és Dunakeszi között autós komp, Horány és Alsógöd között, valamint Szigetmonostor és Szentendre között gyalogos-kerékpáros rév közlekedik.

Nemzetközi különlegesség Európa első klímatudatos dunai átkelőhajója, a Szentendre belvárosához járó, Pásztor-rév néven ismert elektromos kishajó, amelyet Szigetmonostor Község Önkormányzata a helyi elektromos kisbusszal együtt a Klímapark projekt keretében, az Európai Unió támogatásával szerzett be.

A Határcsárda autóskomp folyamatosan jár oda-vissza (fordulási idő kb 9 perc), a többi komp és rév menetrendje ide kattintva érhető el »