Klímapark

Szeretettel várjuk az érdeklődő gyermek, felnőtt és nyugdíjas csoportokat (legalább 10 fős létszámban) kirándulásokra, projektnapokra a Faluház keretein belül működő szigetmonostori Klímaparkba.

Amellett, hogy Budapest és a közeli települések legfőbb vízbázisa a Szentendrei-szigeten található, a különleges, varázslatos hangulatú sziget számos védett növénynek és állatnak ad otthont.

A természet szépsége és gazdag kincsestára kötelez és inspirál minket, itt élőket, értékeink megőrzésére, a környezet védelmére. Emellett fontosnak érezzük azt is, hogy kincseinket bemutassuk azoknak, akik erre fogékonyak, ezért olyan programcsomagokat állítottunk össze különböző korosztályú csoportok részére, amelyek segítségével testközelből, izgalmas, interaktív módon ismerkedhetnek meg a sziget természeti- és a település kulturális értékeivel.

A foglalkozások során szó esik természet- és tájvédelemről, klímavédelemről, a vízbázisokról, kultúrtörténetről, fenntarthatóságról – megannyi fontos, aktuális témáról. A programcsomagokban szerepel természetjárás, tanösvény és kiállítás megtekintése szakvezetéssel, tematikus kézműves foglalkozás, háztáji öko-gazdaság látogatása állatsimogatóval, sajtkészítéssel, kenyérsütéssel.

A foglalkozásokat sokéves, környezeti nevelési, módszertanos tapasztalattal rendelkező szakemberekkel állítottuk össze és alakítjuk személyre szabottra a csoportok korosztályi sajátosságainak és aktuális igényeinek figyelembevételével.

Várjuk minden kedves érdeklődő jelentkezését, aki szeretné átérezni a hely varázsát, és velünk együtt felfedezni Szigetmonostor kincseit!

Előzetes egyeztetés alapján, minimum 10 fős csoportokat fogadunk.

További információ:
Weboldal: http://www.szigetmonostor.hu/index.php/turizmus/klimapark
Facebook: https://www.facebook.com/szigetmonostor.klimapark
Klímapark kisfilm: https://www.youtube.com/watch?v=EQNgDX06yX4

Jelentkezés, igények egyeztetése:
Cím: Szigetmonostor Faluház, 2015 Szigetmonostor, Árpád u. 15.
Sarló Emese koordinátor: +36 70 399 9900
Kovács Attila intézményvezető: +36 70 374 0541
e-mail: klimapark@szigetmonostor.hu vagy faluhaz@szigetmonostor.hu